Косово Онлајн, RTV Puls, 13. 8. 2024, Горње Кормињане: Физички напад и пуцњава у дворишту Ненада Јовановића

Горње Кромињане, прозор куће породице Ковановић Фото: Косово Онлајн

Горње Кромињане, прозор куће породице Ковановић Фото: Косово Онлајн

Двојица маскираних нападача напала су ноћас, у породичној кући, Ненада Јовановића из села Кормињане код Ранилуга и нанели му лакше телесне повреде.

До напада је дошло пола часа после поноћи када се Ненад са породицом спремао на починак.

„Прво су ме ударали металном шипком и нанели ми повреде рамена. Након тога испалили су три хица из пиштоља, а потом су се удаљили када се на лицу места појавила моја супруга и почела да виче на њих“, каже Ненад и напомиње да нападачи нису ништа говорили, односно тражили, тако да не може да претпостави њиховуи националност и евентуалне мотиве злочина.

Нема повређених, а осим трагова испаљених метака у самој кући нема веће штете.

Нападачи су се са лица места удаљили пешице, под заштитом ноћи, према Биначкој Морави која је удаљена пар сторина метара.

Полиција је одмах обавештена, извршила увиђај и трага за нападачима, а случај је окарактерисан као изазивања опште опасности.

Како је саопштила косовска полиција за регион Гњилана, „полицијски истражитељи, у координацији са тужиоцем тренутно раде на расветљавању свих околности случаја, које је тужилаштво окарактерисало као „изазивање опште опасности“.

Никола Јовановић (38 година), ожењен, отац двоје малолетне деце, живи у чисто српском селу са око 400 кућа, Кормињану код Ранилуга и запослен је у општини Ново Брдо. Његова супруга Ивана је тежак онколошки болесник.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Comments are closed